Een experiment voor meer tijd voor mezelf en voor anderen.

Vandaag begint een experiment

Vanaf vandaag de-installeer ik alle sociale media op mijn telefoon.
Doei Facebook.
Doei Instagram.
Doei Messenger. Ik hou mijn accounts wel, maar kan ze enkel nog bekijken via mijn laptop.

Waarom ik dit doe?

Ik weet al langer, sinds ik Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts gelezen heb, dat mijn brein mijn allerhoogste goed is. Zonder een degelijke concentratie ben ik niks waard. Niet op businessvlak, niet op menselijk vlak.

Dus vanaf vandaag zorg ik intens voor mijn breinhygiëne. En dat begint bij het terug opeisen van mijn concentratie. Eerlijk is eerlijk, ik ben al eerder begonnen met het opeisen hiervan. Mijn telefoon maakt geen enkel bliepje en geeft geen enkele melding bij nieuwe activiteiten. Ik dacht dat dit me rust zou brengen. Nou.

Was I wrong or what.

Het bracht me alleen onrust, uit angst dat ik toch maar wat miste. Tig keren per dag drukte ik op het aan/uit knopje om te zien of er toch maar iemand iets gestuurd had. Als het licht aanging, schaamde ik me te pletter omdat ik wéér op dat knopje gedrukt had (HEB JE DAN ECHT GEEN ZELFCONTROLE?!). Eens de schaamte voorbij klikte ik door tot in de details van alle sociale media om er toch maar zeker van te zijn dat ik van alles op de hoogte was. Als ik dan na 20 minuten ineens mijn hond opmerkte die zielig naar me zat te kijken omdat hij héél graag wou gaan wandelen, was de negatieve gevoelenscirkel compleet.

Dus, gedaan met die miserie.
Doei. Het experiment start nu.

Daar gaat Facebook.
Daar gaat Instagram.
En tot slot, daar gaat Messenger.

Natuurlijk blijft bij mij de angst om iets te missen. Daarom wil ik graag dit afspreken:

1. Wil je me wat vertellen? Stuur me een mailtje.
2. Is het toch wat dringender dan dat? Stuur me een SMS
3. Is het echt suuuuuperdringend? Bel de politie of een ambulance. Behalve je gezondheid kan er echt niets zo dringend zijn, dat je me NU NU NU moet bereiken – en met je gezondheid kan ik niet direct helpen.

Here goes…. Wish me luck.

Cut to the chase

Geen tijd te verliezen? Neem hier direct contact met mij op!