Het is niet altijd eenvoudig om je weg te vinden in het jargonlandschap dat IT’ers nog steeds in ere houden.

Omdat het altijd wel plezant is om met de grote jongens mee te praten, maar vooral omdat ik wil dat jij weet waarover je spreekt, zette ik deze belangrijke jargonwoorden even op een rijtje. Je zal ze vast al eens tegengekomen zijn in je zoektocht naar je ideale websiteplatform. Mocht je nog onbegrijpbare woorden zijn tegengekomen, laat ze me dan gerust weten!

Jargonwoorden - Laat je niets wijsmaken!
  • Transaction fees: met transactiekosten bedoelen zijn de kosten die je betaalt op betalingen. Elke handelaar betaalt een klein bedrag op betalingen die gevoerd worden via een digitaal systeem. Daarom zag je vroeger bij de kleinhandelaars nogal eens de melding “0.25 euro kost bij betaling met bancontact”. Die betaal jij ook als je een webshop hebt, tenzij je websitebuilder dat voor jou overneemt.
  • Mobile optimized (mobile friendly): dit wil zeggen dat het beeld zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de gebruiker. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over lay-out en opmaak van je website. Dat doet het websiteplatform voor je.
  • Custom domain: met deze optie kan je zélf je domeinnaam kiezen en personaliseren
  • SSL: de SSL staat voor de “S” die wordt toegevoegd vooraan je URL. In plaats van http zal er HTTPS staan. In de praktijk betekent dit dat de communicatie die naar en van adres verloopt op een veilige (Safe) manier wordt behandeld. Het is een belangrijke eigenschap om te hebben, maar het lijkt me moeilijk een niet SSL-gekeurde hosting te vinden tegenwoordig.
  • Metrics: statistieken die je kan aflezen van je website
  • Abandoned Cart: met deze optie kan je traceren wie zijn winkelkarretje verlaten heeft zonder te kopen. Als die persoon later terugkomt, zal dat nog steeds in zijn karretje liggen.
  • Bandbreedte: de snelheid waarmee informatie over doorheen de kabel gezonden wordt.
  • Favicon: het icoontje bovenaan de browser dat je kan personaliseren
Handtekening - Treesje

Cut to the chase

Geen tijd te verliezen? Neem hier direct contact met mij op!