Eén van mijn favoriete klanten zei ooit tegen mij: “Jeezs, Treesje, jouw telefoonnummer is wel helemaal niet makkelijk te vinden, hoor!”. Ik lachte en zei: “dat is de bedoeling”, waarna ze mij vol ongeloof aankeek.

ondernemen zonder telefoneren

Ja, je leest het goed. Ik ben telefonisch zo goed als niet bereikbaar, en dat is alleen maar voor jouw eigen Goed.

Hoezo dan?

Sinds ik de boeken van Elke Geraerts gelezen heb (Mentaal Kapitaal & Het Nieuwe Mentaal) begrijp ik steeds beter wat er omgaat in onze bovenkamer. Het brein wat daarin gehuisvest is, is hét controlecentrum van ons hele zijn. Dag na dag (minuut na minuut zelfs) pompen we dat controlecentrum vol met informatie.

Meldingen die plingen.
Rode bolletjes die onze aandacht trekken.
Leuke foto’s die we moeten liken.
Blogs die we moeten lezen (of toch opslaan voor als we tijd hebben om te lezen).
Mensen die we moeten WhatsAppen.
MSN-GIFk’es die we moeten beantwoorden (sorry, daar ben ik schuldig aan ;)).
En ja, dus ook telefoons die de hele dag door rinkelen.

Tringelingeling.

Tring-e-ling-e-ling.

TRING-E-FUCKING-LING.

En da’s ambetant.

Want, hoe kan je geconcentreerd en nuttig werk verrichten als je telefoon om de zoveel tijd rinkelt? Dat kan, maar je brein zal razendsnel moeten switchen tussen die éne en die andere belangrijke taak die je moet doen. Het ene moment ben je helemaal verwikkeld in het schrijven van een interessante blogpost. Het andere moment moet je met je volle aandacht bij dat telefoongesprek zijn. Ik geef het je op een (digitaal) blaadje: geen van beide taken zal naar behoren afgewerkt zijn. Aandacht is iets raars, maar vooral iets kostbaars.

En ik verkies om elke taak die ik aanvat mijn volledige aandacht te geven.

Als ik schrijf, schrijf ik.
Als ik telefoneer, telefoneer ik.
Als ik mediteer, mediteer ik.

Heb jij, als klant / mens  / vriendin, niet liever dat iemand helemaal speciaal en alleen voor jou, tijd vrijmaakt, om jou te helpen op een manier die past – dan dat ik je snel tussen de soep & de patatten door van een antwoord voorzie (dat dan misschien nog niet eens klopt omdat ik in mijn vingers snij bij het schillen van die patatten of mijn tong verbrand aan de hete soep)?

En wordt het al helemaal niet absurd als ik de tijd die jij van me koopt, laat vervuilen door telefoontjes van anderen?

Ik dacht het effe lekker wel.

Dus ja, ik ben telefonisch niet goed bereikbaar omdat ik jou de service wil bieden die het beste bij jou past.

Wil je me bereiken?

Dat kan het beste via mail (vraaghet@treesjevanhaeren.be)

Maar ook via een privébericht op MSN.

Ik hoor graag van je! 🙂

Handtekening - Treesje

Cut to the chase

Geen tijd te verliezen? Neem hier direct contact met mij op!