WordPress is a keeper

10 redenen waarom WordPress de beste keuze blijft

“JAMAAR! WordPress is te ingewikkeld. Het is alsof je met een bazooka op een mug gaat schieten!”
’t is een “reclammetje” dat ik onlangs zag passeren via YouTube. En ik viel steil achterover. Wat een ongelofelijke onzin…

Nee, WordPress is niet moeilijk. Elk nieuw systeem dat je wilt aanleren, vergt een leercurve.
Elk. Systeem.

Het grootste verschil is dat WordPress niet investeert in fancy schmancy lay-out voor de gebruiker, dat geef ik grif toe.

Maar… kijk eens naar de keuzes die je maakt in je leven, je partnerkeuze bijvoorbeeld. Kies jij voor iemand die uren voor de spiegel staat om er extern zo goed als mogelijk uit te zien, die over niets anders dan zichzelf kan spreken en waar je veel geld in investeert om haar/hem er zo goed te laten uitzien? Of heb jij gekozen voor iemand waar je mee kan praten, met inhoud, die betrouwbaar is en voor je klaarstaat. En akkoord dat hij/zij wat schoonheidsfoutjes heeft en hier en daar koppig doet, maar karakter heeft die persoon wel?

Mijn keuze is in elk geval snel gemaakt. Liever dan veel geld te betalen aan een systeem dat er goed uitziet, wil ik een websitebuilder die me vrijheid geeft en op wie ik kan vertrouwen. En dat is WordPress. Lees hier de 10 belangrijkste reden waarom WordPress de béste keuze blijft.

  1. Je houdt je budget onder controle.

In tegenstelling tot andere builders waar je al snel honderden euro’s per jaar voor betaalt, is het gebruik van WordPress gratis. Je betaalt enkel voor je hosting & domeinnaam. Dat maak je zo duur of zo goedkoop als je zelf wenst. Mijn rekening? Ik betaal slechts 36 euro per jaar!

  1. Je hebt de vrijheid die je zoekt.

Daarnaast heb je binnen WordPress alle vrijheid die je zoekt om jouw website aan te kunnen passen aan jouw business. Wat heb je aan toeters en bellen als je die niet wilt gebruiken? Maak je site zo gepersonaliseerd als mogelijk. Dat vind ook Google leuk!

  1. Je hebt alle flexibiliteit.

Naast de vrijheid heb je ook flexibiliteit, zonder daarbij extra te moeten betalen. Een pop-upje installeren? Je shop personaliseren? Een affiliate-programma opzetten? Het kan écht allemaal zonder één cent meer te betalen.

  1. Je kiest voor de toekomst.

Door met een betrouwbare websitebuilder te werken die al jaren bestaat, kies je voor het lange termijn denken. Jij gaat niet voor de quick win maar wel voor robuuste betrouwbaarheid, waar je lang mee verder kan én wat je probleemloos in een ander jasje kan gieten als de toekomst verandert.

  1. Je bent bereid te leren.

Elke websitebuilder heeft zijn leercurve. Of je nu op fancy knopjes moet drukken of niet. Investeer daarom je tijd in een systeem dat zijn betrouwbaarheid al lang bewezen heeft en dat niet het risico loopt om afgesloten te worden als de grote CEO beslist dat het genoeg geweest is. WordPress heeft immers geen CEO! Hoe dat dan wel werkt?

  1. Je werkt mee aan een co-creatieve wereld.

WordPress is hét voorbeeld van co-creatie, nog voor dat woord zelfs bestond. De basis van WordPress is een hoopje code dat toestaat aan anderen om extraatjes (plug-ins) te ontwikkelen. Ik zou het graag willen vergelijken met wat anders, maar het is zo’n uniek systeem dat er geen vergelijk mogelijk is. Door co-creatie zijn er talloze thema’s ontstaan, vinden we –tig plug-ins die naadloos werken en dat allemaal zonder dat er één CEO aan de top staat die beslist wat er moet gebeuren of gemaakt moet worden.

  1. Je staat er dus ook niet alleen voor.

Dankzij deze open & toegankelijke manier van werken is het systeem wereldwijd verspreid. De online community is razend groot en bij problemen vind je heel snel oplossingen, zelfs in je eigen taal. Je staat er écht niet alleen voor!

  1. Je shop is van jou.

Een mooie Etsy shop, velen dromen ervan. Velen geven het op na een tijdje omdat het erg moeilijk is om in de massa op te vallen. Door een shop te bouwen die helemaal van jou is, kan jij écht tonen wie jij bent en wat je verkoopt. Je betaalt trouwens géén kosten om een shop op te zetten…

  1. Je website is van jou.

Ik vind het te gek voor woorden dat je op jouw website reclame zou zetten van de websitebuilder. Waarom zou jij genoegen moeten nemen met hun logo onderaan elke pagina? Het is toch jouw website, niet? Het is toch jouw business, niet? Neem dan ook jouw website in eigen handen en toon alleen logo’s van partners die écht iets bijdragen.

  1. Je wilt fouten maken.

De belangrijkste reden om met WordPress te werken is dat je bereid bent fouten te maken. Niet zozeer omdat je fouten moet maken, maar wél omdat je daaruit kan leren. Ik ben allergisch aan mensen die de verantwoordelijkheid bij een ander leggen en zelf geen oplossingen zoeken. Natuurlijk is het eenvoudig om naar die partner waar je teveel geld voor betaalt te wijzen en te eisen dat alles werkt zoals het hoort te werken. Bij WordPress heb je dat allemaal zelf in de hand. Werkt iets niet? Dan heb je wellicht iets over het hoofd gezien. En dan ga je zoeken. Naar oplossingen, naar manieren om het de volgende keer beter te doen. Je wordt creatief. Je leert. Je krijgt goesting om je geleerde kennis door te geven. Of om op te geven. Dat wellicht ook. Maar geloof me, eens je de voordelen ziet, zal je niet meer naar een ander systeem willen.

Wil jij WordPress onder de knie krijgen? Schrijf je dan nog snel in voor de volgende workshop: WordPress voor startende solo-onderneemsters!

Ja, IK DOE MEE!
Handtekening - Treesje

Cut to the chase

Geen tijd te verliezen? Neem hier direct contact met mij op!